Máte obmedzené priestory? Tieto úložné riešenia si zamilujete – časť II.

  1. Domovská stránka
  2. Blog
  3. Máte obmedzené priestory? Tieto úložné riešenia si zamilujete – časť II.
298

Úspornejší interiér nemusí byť prekážkou na ceste za nechaotickou organizáciou. Ukážeme vám, ako možno kreatívne a efektívne využiť každý centimeter ponúkaného priestoru a predstavíme vám úložné priestory, ktoré sa vychyľujú od štandardov.
Ako sme už spomínali úložné priestory a ich efektívne využitie v prvom článku o úložných priestoroch – píšeme pokračovanie a zameriame sa tento krát na ďalšie priestory, ktoré môžete využiť!

Kam so zbytočnosťami?

V každej domácnosti sa nájdu veci, ktoré sú síce prakticky nepoužiteľné, ale príliš zachovalé na vyhodenie, prípadne sú spomienkami na určité obdobie vášho života. Presne tieto predmety patria k tým, ktoré by ste možno neradi viditeľne vystavovali. Pre tento účel sa oplatí siahnuť po skrytých úložných priestoroch, ktoré zabezpečia maximálnu efektivitu a nenarušia estetickú funkciu. Takéto šikovné priestory si môžete vytvoriť z boxov umiestnených na policiach čo najbližšie k stropu či z úložných priestorov v pohovkách, laviciach a posteliach.

Malé police či multifunkčný nábytok

Police sú azda najflexibilnejšie riešenie v rámci odkladacích a úložných priestorov. Či už je reč o materiáloch, rozmeroch alebo prevedeniach, sú ľahko dostupné a ponúkajú nespočetné množstvo variantov, s ktorými sa môžete vyhrať podľa vlastných predstáv. Na čo sa však neoplatí zabudnúť je fakt, že nielen metrové police by si mali získať vašu pozornosť, ale predovšetkým tie s menšími rozmermi dokážete bohato využiť v úspornej kuchyni či obývačke. Pri skutočne obmedzených priestorových možnostiach oceníte každú poličku, preto neprehliadnite voľné priestory na prázdnych stenách a aj medzi jednotlivými kusmi nábytku. Rovnako sa nebojte nadstaviť úložné priestory alebo sa pohliadnite po tzv. dvojdielnom nábytku. Pracovné stoly s nadstavenými policami v štýle regálov sú tou správnou voľbou pre vytvorenie pracovného kútika v spálni alebo v obývačke.

Kúpeľňa so skrytým potenciálom

Ak máte v miestnosti s oddelenou toaletou len samotný záchod, pravdepodobne sa pripravujete o hromadu úložného priestoru. Po bokoch aj ponad toaletu môžete totiž umiestniť praktické police a skrinky na čistiace prostriedky, uteráky či dekorácie. Pozor ale v tomto prípade dajte na dostatočne vysoko umiestnenú najnižšiu policu. Skrinky či police umiestnené nad práčkou sú skôr klasickým riešením, avšak skúste porozmýšľať nad úložným priestorom pod práčkou. Okrem toho, že spotrebiče sa dostanú do pohodlnejšej výšky, táto platforma zároveň ponúkne zásuvky pre uloženie pracích prostriedkov a potrieb, ktoré si zvyčajne len ťažko hľadajú svoje stále miesto v kúpeľni.

Na dverách aj pod schodmi

Prečo využívať len klasické priestory? Napríklad na vnútornú stranu dverí si môžete upevniť vertikálnu sadu košíkov, ktoré sa stanú úložiskom pre všetky maličkosti, ktoré sa inde nevošli. A ak váš interiér disponuje schodiskom, začnite uvažovať nad policami alebo dokonca kompletnou vstavanou skriňou na mieru, ktorá vyplní nevyužitý priestor pod schodmi, vytvorí súvislejší vzhľad interiéru a vy získate dostatok voľného priestoru pre uloženie všetkého, čo by sa mohlo raz hodiť.

Vstavané skrine na mieru

Ak hľadáte detailné a precízne úložné riešenie, ktoré sa bezpochyby zžije s vaším interiérom, vstavané skrine na mieru sú tou najlepšou voľbou pre úložné priestory podľa individuálnych požiadaviek. Konfigurátor vstavaných skríň vám vydláždi cestu k vysnívanému kusu nábytku s vysokou praktickou aj estetickou hodnotou. V našom online návrhárovi si navyše môžete nasimulovať aj pohľad na vstavanú skriňu na mieru v spojení s farbou stien či dreveným prevedením podlahy u vás doma.
Fantázii sa medze nekladú ani pri vytváraní úložných priestorov, a preto nezabúdajte, že každý prázdny priestor sa stáva nevyužitým. Ak sa vám zdá, že sa váš byt začína prepĺňať, uvažujte nad kreatívnymi úložnými riešeniami a stmeľte organizáciu.

Novinky, rady, akcie a zľavy

* indicates required

Menu